Kleding: Hip en comfy

Op het gebied van kinderkleding is erg veel keus. Genoeg mogelijkheden om je peuter of kleuter er leuk uit te laten zien. Echter is het ook belangrijk er op te  letten dat de kleding ook comfortabel zit ander heb je kans dat je kindje zich beperkt voelt en grote kans dat dit zich uit als woede.

Comfortabele kleding

Let bij het kopen van kleding op de stof. Zorg dat de stof soepel is en geen dikke naden heeft, dit zou namelijk irritatie van de huid kunnen veroorzaken. Bij het kopen van een jas kun je het beste een dunne, maar goed isolerende jas kiezen. In een dikke jas raakt je kindje namelijk zijn bewegingsvrijheid kwijt.

Schoenen

Kinderen zijn vaak niet erg blij met schoenen. Vaak kan hij zich beperkt of ongemakkelijk voelen. Zorg voor schoenen die lekker zitten en makkelijk aan en uit kunnen, bijvoorbeeld schoenen met klittenband. Daarnaast is het belangrijk regelmatig te controleren of de schoenen niet te klein zijn geworden. Wanneer je thuis bent, kun je het best de schoenen uittrekken. Op blote voeten train je namelijk je evenwicht en spieren beter.

Wanneer je nieuwe kleding gaat kopen kun je dit het beste samen met je kindje doen. Zo kun je gelijk kijken of het niet te strak zit en hoe je kindje er zelf op reageert. Wil je meer tips? Op Kindgezin.nl lees je alles over kinderen.

 

 

Leave a Comment